Valanda su rašytojos Astridos Lindgren personažais

Minint 110-ąsias švedų vaikų rašytojos Astridos Lindgren gimimo metines Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Šylių filiale vyko animacinio filmuko ,,Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“, sukurto pagal rašytojos kūrybą, peržiūra ir aptarimas. Vaikai spalvino animacinio filmuko herojus.

Ne viena vaikų karta užaugo mokydamasi drąsos ir pasitikėjimo savimi iš Pepės Ilgakojinės, svajodama apie slaptą skraidantį draugą Karlsoną ar besižavėdama Emilio išdaigomis.

A. Lindgren net sunkiausiomis gyvenimo akimirkomis sugebėdavo į viską pažvelgti su humoru ir ironija. Vaikystėje ji gavo tokią dozę meilės, kurios, berods, pakako visam gyvenimui. Jos populiarumas buvo toks, kad ilgainiui ji nebesugebėjo atsakinėti į iš viso pasaulio plūstančius gerbėjų laiškus pati.

Kai kurie rašytojos kūriniai, parašyti kaip filmų scenarijai, paskui virto knygomis („Mes Varnų saloje“, „Rasmusas klajūnas“). A. Lindgren knygų vertimai į kitas kalbas 2017 m. pasiekė šimtą ir jį perkopė. Pasaulyje parduota 160 milijonų egzempliorių jos knygų. Pati A. Lindgren yra sakiusi, kad jai nėra nieko svarbiau už blizgančios jos knygas skaitančių vaikų akis.

 

Vida Mišeikienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Šylių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai