Mokymai apie socialinius tinklus ir jų saugumą

Spalio ir lapkričio mėnesiais Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Inkaklių filiale vyko mokymai, kaip saugiai naudotis socialiniais tinklais.

Spalio mėnesį buvo susipažįstama su populiariais socialiniais tinklais Facebook ir Google+, jų privatumo ir saugumo nustatymais, kalbėta apie asmeninių duomenų saugumą. Ne kiekvienas susimąsto apie savo duomenų saugumą, pasekmes, kurios laukia socialiniuose tinkluose viešai paskelbus vieną ar kitą informaciją apie save.

Jaunimas puikiai naudojasi privačių pranešimų siuntimo laukeliu (Messenger), o vyresnio amžiaus žmonės nelabai žino apie tokią galimybę. Tad mokymuose kalbėta ir apie tai.

Mokymų dalyviams pristatyta populiarėjanti interneto svetainė Printerest, kur galima rasti daug įvairių idėjų skirtingomis temomis, pateikti savo kūrybos darbus ir kt. Parodyta, kaip vyksta registracija šioje svetainėje, kalbėta apie paieškos galimybes, privatumo nustatymus.

Lapkričio mėnesį buvo mokomasi naudotis interneto svetaine Youtube: prisiregistruoti, pasirinkti saugius nustatymus, susikurti savo Biblioteką, įkelti filmuotą failą, jį redaguoti ir kt.

Dalyvių nuomone, mokymai buvo įdomūs ir naudingi.

 

Daiva Milkerienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Inkaklių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai