Traksėdiškiai bandė prakalbinti angelus

Lapkričio 22 dieną į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filialą skubėjo aktyviausios rankdarbių mėgėjos. Čia vyko netradicinė veikla – meno kūrėja Violeta Astrauskienė mokė susirinkusias moteris iš modelino gaminti angelus ir nykštukus.

V. Astrauskienė puikiai pažįstama traksėdiškiams, nes čia ne kartą buvo pristatytos jos piešinių ir fotografijų parodos, klausytasi jos skaitomų tekstų. Bendrauta ir su mokiniais, ir su suaugusiais.

Tamsus, šlapias ir šaltas lapkritis – puikus laikas angelams kurti. Angelas ant savo sparnų į kiekvienus namus atneša laimę, meilę, džiaugsmą, tikėjimą ir viltį. Artėjant Kalėdoms angelas – puiki dovana. Jis atneša laimę tam, kam yra padovanotas.

Pasiruošti edukaciniam užsiėmimui ilgai neužtruko. Bibliotekininkė Vida Paldauskienė pristatė viešnią ir suteikė jai žodį. V. Astrauskinė papasakojo, kaip angelai atėjo į jos gyvenimą. „Iš knygų, vizijų, pamąstymų… Dabar mano tekstuose, vizijose, piešiniuose ir lipdiniuose vienas iš herojų yra angelas“, – kalbėjo meno kūrėja. Angelas sutinkamas Šventajame Rašte. Nuo neatmenamų laikų minima ši būtybė, atsiųsta į žemę pagelbėti žmogui. Galima tuo tikėti, galima netikėti, bet mes kiekvienas turime savo angelą, kuris mus saugo, džiaugiasi kartu su mumis. Taip V. Astrauskienei atėjo mintis lipdyti angelus iš modelino, nes jis lengvai formuojamas, greitai išdžiūsta, nereikia išdegti. Yra visokių jo spalvų. Tęsdama pasakojimą menininkė sakė, kad ši medžiaga gera ir tuo, kad nepavykus galima iš naujo lipdyti norimą daiktą. Kuo daugiau dirbi, tuo geriau sekasi. Norint galima ir paspalvinti savo lipdinius.

Iš gabalėlio modelino, naudodamos peiliukus, vandenį, užsiėmimo dalyvės lipdė angelus. Ilgiau užtruko apdailos darbai – veidelių sukūrimas, sparnų dekoravimas ir kt. Padedamos užsiėmimų vadovės V.Astrauskienės angelus lipdė dešimt kūrėjų. Reikėjo paplušėti, kol kūrinėliams buvo suteiktas gyvų akių žvilgsnis, šypsena. Didesni ir mažesni, linksmi ir liūdni jie po valandėlės išsirikiavo parodoje. Anot viešnios, maži neklaužados, ieškantys Kalėdų, solidūs mūsų palydovai angeliukai. Visi jie buvo nufotografuoti su savo kūrėjomis. Kol jie galės būti padovanoti ar papuoš namus, turi būti išdžiovinti. Smagu buvo lipdyti ir stilizuotus nykštukus, kurie irgi gali tapti puikia kalėdine dovana draugui ar šeimos nariui.

Valandėlė kūrybinėse dirbtuvėse netruko prabėgti. Dalyvės džiaugėsi maloniu bendravimu, kūrybišku darbu, vaišinosi arbata, aptarė artėjančius darbus ruošiantis šventėms. Po dienos kitos šie mieli angelai ir nykštukai papuoš namų lentynėles ir neš laimę.

 

Birutė Morkevičienė

Spausdinti
Facebook komentarai