Moksleivių pusdienis bibliotekoje su inovatyviomis pramogomis

Lapkričio 23–24 dienomis Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka sulaukė gausaus moksleivių būrio iš Šilutės miesto pagrindinių mokyklų. Naujų pojūčių ir iššūkių ištroškęs jaunimas turėjo galimybę pusdienį praleisti bibliotekoje ir išbandyti inovatyvias pramogas.

Pirmąją dieną bibliotekoje apsilankė Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos dešimtokai (mokyt. Aušra Pielikienė). Moksleiviai, pasiskirstę į dvi grupes, pakaitomis žaidė interaktyvų boulingą ar atliko užduotis Išbandymų-lazerių kambaryje.

Antrąją dieną iš ankstaus ryto į biblioteką atskubėjo Šilutės M. Jankaus pagrindinės mokyklos 8a klasės mokiniai (mokyt. Eglė Jatautaitė-Budrikienė) ir 6b klasės mokiniai (lydinti mokyt. Roberta Tamošauskaitė). Jie aplankė bibliotekoje veikiančią Lietuvos skulptorių parodą „Skulptoriai Valstybės šimtmečiui“. Pasigrožėję meno kūriniais jaunuoliai pasiskirstė komandomis ir keliavo į Išbandymų-lazerių kambarį. Vieniems bandant ištrūkti iš painaus galvosūkių labirinto, kiti tuo metu, naudodamiesi bibliotekos įsigytomis inovatyviomis technologijomis, atsidūrė virtualioje realybėje. Grįžę į realų pasaulį moksleiviai azartiškai žaidė interaktyvų boulingą bei šoko interaktyvius šokius.

Moksleiviai, pusdienį praleidę netradicinėje aplinkoje, pakeitė požiūrį į biblioteką. Jie suprato, kad ši vieta yra skirta ne vien knygoms skaityti, tačiau joje galima ir įdomiai praleisti laisvalaikį kartu su savo bendraamžiais. Bibliotekininkai šiuo tikslu nuolat atnaujina teikiamas paslaugas, siekdami pritraukti kuo daugiau jaunų žmonių, juos sudominti inovatyviomis technologijomis.

 

Dalia Vasiliauskytė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
vyr. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai