Šimtmečio programavimo valanda – bibliotekoje

Lapkričio 25 d. Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka prisijungė prie pasaulinės „Hour of Code“ iniciatyvos „Šimtmečio programavimo valanda“, kuri tuo pačiu metu vyko daugiau nei 50 Lietuvos bibliotekų ir mokyklų. Pasaulinė iniciatyva „Hour of Code” kartą per metus vienai valandai suvienija virš 100 milijono pasaulio vaikų. O Lietuvoje sumanumo reikalaujančius uždavinius iš viso sprendė daugiau nei 5000 mūsų šalies vaikų.

Į renginį bibliotekoje susirinko nemažas būrys Šilutės rajono mažųjų programavimo entuziastų. Sulaukta moksleivių net iš Šilutės r. Usėnų pagrindinės mokyklos, kuriuos atlydėjo Usėnų filialo bibliotekininkė. Džiugino ir tai, kad jauniausiai dalyvei Evai buvo vos 6 metukai, kuri, beje, ji labai sėkmingai tvarkėsi su užduotimis.

Šiais metais renginys buvo ypatingas – prisijungiant prie Valstybės atkūrimo šimtmečio programos renginių „Hour of Code“ organizatoriai parengė išskirtines programavimo užduotis vaikams. Pirmą kartą jaunieji kūrėjai programavimą pažino atlikdami ne visam pasauliui skirtas, o specialiai Lietuvai sukurtas užduotis, kurios kvietė pažinti modernios Lietuvos šimtmečio įvykius ir herojus, tokius kaip baseine aplenkti Rūtą Meilutytę? Kaip padėti Liudui Mažyliui greičiau rasti Nepriklausomybės akto originalą ir kaip atkartoti S. Dariaus ir S. Girėno skrydį per Atlantą? Šiuos ir kitus uždavinius vaikai sprendė „Šimtmečio programavimo valanda“ renginyje.

Renginio pabaigoje vaikams buvo įteikti dalyvio sertifikatai, o Šilutės „Coder Dojo“ būrelio mentorius O. Kulda kiekvienam padovanojo po kuprinę, skirtą sportinei aprangai su „Coder Dojo“ programavimo būrelio logotipu iš šūkiu.

 

Informacija parengė,
Dalia Vasiliauskytė
Informacijos skyriaus vyr. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai