Viktorina „Po nykštuko Nilso Karlsono šalį“ subūrė Astridos Lindgren gerbėjus

Vaikų rašytoja Astrida Lindgren, kurdama nuotaikingas, pilnas vaikiškų išdaigų ir nuotykių knygas, tapo pačia žinomiausia, mylimiausia ir labiausiai skaitoma knygų autore.

Minint A. Lindgren 110-ąsias gimimo metines lapkričio 24 d. Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyravo džiaugsminga nuotaika, nes į svečius atskubėjo Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos 3b klasės (vadovė Virginija Macijauskienė) ir 3c klasės (vadovė Laima Akucevičienė) mokiniai.

Perskaitę nemažai rašytojos A. Lindgren knygų ir pasikaustę žiniomis apie jos kūrybą vaikai dalyvavo interaktyvioje viktorinoje „Po nykštuko Nilso Karlsono šalį“. Komandoms reikėjo atsakyti į klausimus apie rašytojos gyvenimą ir kūrybą, knygų personažus.

Tarpusavyje susirungė šešios komandos: „Padaužiukai“ „Žiniukai“, „Gudragalviai“, ,„Pasakoriai“, „Išmanieji“ , „Judrieji“. Sunkiausias klausimas komandoms buvo apie tai, kiek metų sulaukusi rašytoja nebelaipiojo po medžius. Nė viena komanda neatspėjo ir visi buvo nustebę, nes A. Lindgren po medžius karstėsi net iki 85 metų.

Žaidimas buvo smagus ir neprailgo. Laimėjo „Padaužiukų“ komanda, kurioje rungėsi septyni berniukai ir viena mergaitė. Antrąją vietą užėmė „Pasakorių“ komanda. Nugalėtojų laukė prizai. Skirstantis visi nusprendė, kad pralaimėjusių nebuvo. Kas gali būti puikiau artėjant savaitgaliui, nei linksmas pasibuvimas kartu.

 

Liudmila Nausėdienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai