Su džok – gamtos dovanotas gydytojas

Lapkričio 29 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vainuto filiale vyko Arūno Jonuškio paskaita „Su džok – gamtos dovanotas gydytojas“.

Lektorius pasakojo, kad Su džok terapija yra korėjietiška taškinio delnų ir pėdų masažo sistema. Apie šį metodą pradėta rašyti 1987 metais, o jo atradėjui, profesoriui Park Jae Woo, įteiktas Maltos teisingumo riterių ordinas.

Delnuose ir pėdose esantys taškai idealiai atitinka žmogaus kūno sandarą. Spaudžiant skaudžius taškus, siunčiama elektromagnetinė banga į pažeistą kūno dalį ar organą ir įsijungia organizmo savireguliacijos mechanizmas. Įvaldyti Su džok paslaptis gali kiekvienas, šis metodas yra absoliučiai saugus. Skaudūs taškai delnuose ir pėdose rodo ne tik esamas ligas, bet ir silpnąsias organizmo vietas. Masažuojant sveikatos pagerėjimas jaučiamas po minutės ar kelių minučių. Jeigu ligos įsisenėjusios, gali prireikti keleto dienų, savaitės, mėnesio, pusmečio, o kartais – net metų.

A. Jonuškis keletą kartų pabrėžė, jog šią terapiją sukūrė ne žmogus, o gamta. Žmogus šią terapija tik atvėrė. Jei spausime ne tą tašką, šis masažas bus tiesiog neefektyvus. Šis metodas unikalus ir paprastas tuo, kad prieinamas kiekvienam , nes delnai ir pėdos – mūsų pagalbininkai visada yra su mumis.

Paskaitos metu vaizdžiai pasakodamas A. Jonuškis braižė lentoje schemas ir parodė, kaip aptikti skaudžius taškus, patarė, kaip ir kiek laiko juos masažuoti norint atsikratyti konkrečių negalavimų, kaip masažams naudoti įvairias sėklas, masažuoklius. Jis minėjo, kad išsami diagnostikos ir gydymo informacija bei pasveikusių žmonių liudijimai pateikti jo parengtose ir renginyje pristatytose knygose.

 

Bronė Paldauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vainuto filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai