Advento rytmečio pašnekesiai žvakių šviesoje

Gruodžio 1-ąją Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale pradėtas pasiruošimas advento laikotarpiui. Šilutės Žibų pradinės mokyklos mokytoja Aldona Bagdonienė pakvietė mokinukus į advento popietę, kurioje visi kartu pradėjo laukti gražiausios šventės metuose – Kalėdų.

Salė buvo papuošta jau praėjusio rudens simboliu – vienišu medeliu, numetusius visus lapus. Vaikai papuošė jį angeliukais, eglutėmis, žvaigždutėmis. Puošnios formelės, žaisliukai buvo pagaminti pačių vaikų.

Vaikai dainavo dainas apie angelus, kol trys tikri spalvoti angelai nusileido ir ėmė deklamuoti eilėraščius. Skambant dainelėms bei eilėms buvo uždegami vaikų pagaminti žibintai. Diskutuota, kaip ir kada reikia uždegti keturias advento žvakes. Mokytoja A. Bagdonienė vaikams papasakojo apie adventą ir šio laikotarpio tradicijas: kaip reikia elgtis, ką galima ir ko nevalia daryti. Susirinkusiems buvo įdomu, kaip anksčiau tiek seni, tiek jauni žmonės išgyvendavo šį vilties ir susikaupimo laikotarpį.

Dalyviai žaidė advento laikotarpio žaidimus. Vaikai džiaugėsi sužinoję, kiek daug galima nuveikti niūriais žiemos vakarais. Renginio pabaigoje pasivaišinta saldainiais, o Gerasis angelas visiems įteikė po žvaigždę, kad toji šiluma per žiemą niekur nedingtų. Mokytoja palinkėjo laukti Kalėdų ir Naujųjų metų, o adventą praleisti kuo jaukiau.

 

Ingrida Petrikauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai