Advento kūrybinės dirbtuvės Vilkyčių bibliotekoje

Gruodžio 12-osios popietę Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vilkyčių filiale veikė advento kūrybinės dirbtuvės, kuriose vaikai kūrė žvakides iš namų apyvokos daiktų.

Renginio pradžioje bibliotekininkės susirinkusiems papasakojo apie advento laikotarpį, didžiųjų metų švenčių tradicijas ir papročius. Priminta, kad advento simbolis yra žvakė, kuri uždegama kiekvieną gruodžio mėnesio sekmadienį iki Kūčių.

Pačių sukurtos kalėdinės puošmenos yra pačios mieliausios. Taip kilo idėja pasidaryti advento žvakidę, naudojant paprastus namų apyvokos daiktus. Žvakidžių gamybai vaikai naudojo įvairaus dydžio stiklainius, kuriuos papuošė spalvotomis lipniomis juostelėmis, klijavo spalvotą druską ir karoliukus. Pabandę naują, neįprastą žvakidės kūrimo būdą renginio dalyviai grįžę namo žadėjo pasidaryti dar bent po vieną žvakidę, kurią galėtų padovanoti savo tėveliams.

Šios advento kūrybinės dirbtuvėlės buvo skirtos akcijai ‚Knygų Kalėdos“. Vaikai noriai dalyvauja minėtoje akcijoje ir aktyviai dovanoja knygutes savo bibliotekai.

 

Sandra Genienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vilkyčių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai