Kalėdinių atvirukų dirbtuvėlės Kintuose

Gruodžio 11–15 dienomis Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale vyko kalėdinių atvirukų dirbtuvėlės.

Pirmieji į biblioteką sugužėjo Kintų pagrindinės mokyklos trečiokai. Mokiniai buvo labai nustebę, kad knygų namuose apsigyveno Elfė ir Rudolfas. Vaikai tapo Senelio Šalčio pagalbininkais – nykštukais. Rudolfas papasakojo vaikams, kad anksčiau nebūdavo telefonų, kompiuterių. Norėdami pasveikinti toliau gyvenančius senelius, giminaičius ir draugus, artimieji rašydavo laiškus ir sveikinimo atvirukus. Nieko nelaukę visi kibo į darbą. Kirpo, klijavo, dekoravo ir sukūrė skirtingus ir nuostabius kalėdinius atvirukus, kuriuose įrašė palinkėjimus.

Kitą dieną Elfė iš ankstaus ryto skubėjo aplankyti Kintų pagrindinės mokyklos pirmokų ir antrokų. Vaikai nustebo ir apsidžiaugė jos apsilankymu, nes suprato, kad bus kažkas įdomaus. Šį kartą visi gamino vieno tipo atvirukus. Pirmiausia vaikai išsirinko popierių, iš kurio gamins atvirukus, tada mokėsi suteikti popieriui atviruko formą. Prasidėjo įdomiausias procesas: naudojant skylamušius atvirukai papuošti angeliukais, snaigėmis, žvaigždutėmis.

Baigę gaminti atvirlaiškius mokiniai susikaupę, padedami mokytojos, rašė sveikinimus tėveliams, o Elfė skubėjo į biblioteką, nes dirbtuvėlėse reikėjo pasitikti Kintų pagrindinės mokyklos ketvirtokus. Atvykę i biblioteką jie iš karto pasipuošė nykštukų kepurėmis. Nieko nelaukę vaikai kibo į darbą ir sukūrė unikalių kalėdinių atvirlaiškių.

 

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė
Nuotraukų autorė Brigita Karpauskaitė

Spausdinti
Facebook komentarai