Paminėta Lietuvos vėliavos diena

Sausio1-ąją ne tik švenčiame Naujųjų metų pradžią, bet minime ir Lietuvos vėliavos dieną. 1919 m. sausio 1 d. Gedimino pilies bokšte Lietuvos trispalvę, kaip laisvos Lietuvos ženklą, iškėlė Lietuvos savanorių būrys. Pakelta vėliava buvo palydėta šūviais, o po to savanoriai sudainavo Lietuvos himną.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale paminėta Lietuvos vėliavos diena. Sausio 9 ir 12 dienomis jaunieji skaitytojai pakviesti į literatūrines dirbtuvėles „Mažos rankytės gamina pačios“. Pirmieji į biblioteką suskubo Kintų pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo grupės „Boružiukai“ auklėtiniai, lydimi pedagogų Laimondo Tarozos ir Ilonos Venckienės, o penktadienį rinkosi pirmokėliai, kuriuos atlydėjo mokytoja Vida Viršilienė.

Užsiėmimų metu vaikams papasakota apie trispalvės istoriją, jos spalvų reikšmę. Skaityti eilėraščiai apie spalvas ir patys renginio dalyviai gamino Lietuvos vėliavos spalvų plastiliną. Vaikai pasakojo, ką jiems reiškia kiekviena spalva ir su kuo ji asocijuojasi.

 

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai