Išpinsiu Lietuvą širdy…

Pasitinkant Lietuvos šimtmetį Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filialas organizuoja renginių ciklą „Išpinsiu Lietuvą širdy“.

Vienas šio ciklo renginių – artėjančios Laisvės gynėjų dienos minėjimas kartu su Juknaičių pagrindinės mokyklos Pašyšių skyriaus pradinukais. Sausio 12 d. vykusioje pilietiškumo pamokėlėje mokytojos vaikams kalbėjo apie sausio 13-osios įvykius. Kartu su bibliotekininke vaikai piešė ir parengė piešinių parodą ,,Laisvės simboliai“.

Pavakary į biblioteką rinkosi jaunimas. Jie dalyvavo instaliacijos ,,Išpinsiu Lietuvą širdy…“ kūrybinėse dirbtuvėse, skirtose Laisvės gynėjų dienai ir Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui. Jaunimas iš siūlų konstravo Lietuvos vėliavos spalvų instaliaciją. Pabaigę kūrybinį darbą visi susirinkusieji dalyvavo iniciatyvoje ,,Ačiū, Lietuva“. Didžiuotis Lietuva ir savimi – tikro piliečio pašaukimas. Tad kiekvienas turėtume atrasti priežastį gyventi čia, auginti savo vaikus ir sulaukti orios senatvės. Apie tai kalbėta ir renginio metu. Tad visi renginio dalyviai rašė, už ką yra dėkingi Lietuvai. Nešiodami juostelę su Vyčiu, mes tarsi pranešame, kad prisidedame prie didžiulės bendruomenės tų, kurie myli savo šalį. Didžiuokimės savo šalimi, užsiriškime juostelę su Vyčiu ir pasakykime „Ačiū, Lietuva!“

Renginio metu susirinkusieji žaidė stalo žaidimą ,,Lietuva“. Lietuvos vardo tūkstantmečio proga sukurtame žaidime yra viskas, ką lietuvis turi žinoti apie savo gimtąjį kraštą.

Vaikai ir jaunimas galėjo susipažinti su keliaujančia ekspozicija „Mažosios Lietuvos asmenybės – lietuvių tautos atgimimui“, skirta Mažosios Lietuvos kultūros ir visuomenės veikėjų Martyno Jankaus, Erdmono Simonaičio, Fridricho Bajoraičio-Paukštelio, Vilius Gaigalaičio, Jono Vanagaičio, Kristupo Lekšo nuopelnams Lietuvos valstybingumui įprasminti. Paroda puikiai atspindi mūsų krašto žymių žmonių kultūrinę ir politinę veiklą siekiant Lietuvos nepriklausomybės. Parodą parengė Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Bibliotekininkystės ir kraštotyros skyriaus vyriausioji bibliotekininkė Virginija Veiverienė.

 

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai