Renkuosi eilėraštį

Sausio 4–12 dienomis Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale vyko integruotos teatro ir lietuvių kalbos pamokos 5–10 klasių mokiniams. Jie rinkosi eilėraščius meninio skaitymo konkursui.

Šiais metais švenčiame Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, tad ir eilėraščius mokiniai rinkosi apie tėvynę, Lietuvą, savo gimtąjį kraštą. Atradę sau tinkamą kūrinį jie tarėsi su mokytojomis Asta Neimantiene, Nijole Sodoniene, Vitalija Mišinskaite. Patarimų ir pagalbos renkantis autorių ir eilėraštį mokiniai kreipėsi ir į bibliotekininkes. Daugelis išsirinko kraštiečio Algimanto Kiminiaus poezijos, nes jiems rašytojo kūryba artima, suprantama. Poetas rašė apie Šilutės kraštą : Kintus, Ventę ir pamarį.

Sausio 18 dieną penktokai ir šeštokai rinkosi į Kintų biblioteką jau išmokę pasirinktus eilėraščius. Vyko lietuvių kalbos ir teatro pamoka „Meninis skaitymas“. Pamokos pradžioje mokytoja Asta Neimantienė atliko mankštą su mokiniais, parodė specialius artikuliacinės mankštos pratimus.

Mokytoja Vitalija Mišinskaitė, padrąsindama mokinius, pirmoji deklamavo savo kūrybos eiles. Taip vienas po kito mokiniai deklamavo išsirinktą eilėraštį. Visiems sekėsi puikiai, tad reikia tikėtis, kad jie gerai pasirodys ir meninio skaitymo konkurse.

 

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai