Mažosios Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios

Sausio 27 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Usėnų  filiale pristatyta Eugenijaus Šuldiakovo akvarelės darbų paroda „Mažosios Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios“.

Parodos autorius gilinasi į rašytinius istorinius šaltinius, važinėja po aplinkinius kaimus, fotografuoja jų kraštovaizdį, kalbina žmones ir rašo apybraižas. Kartu su bendraminčiais tvarko apleistas kapinaites, fiksuoja išlikusią mažąją architektūrą ją piešdamas. Tapo liuteronų bažnyčias – išnykusias ir dar likusias. E. Šuldiakovas rašo eiles, dirba ugdomąjį darbą su kaimelių vaikais ir suaugusiais, skaito paskaitas ir pats nuolat mokosi, daug sportuoja.

Menininkas pristatė 14 Mažosios Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčių, kurių jau nebėra, kai kurios yra sugriuvusios. Usėniškiai susidomėję klausėsi E. Šuldiakovo pasakojimo apie kiekvieno piešinio ypatybes, jo istoriją. Užsimezgė draugiška diskusija apie šio kultūros paveldo svarbą bei parodos reikšmę. Susirinkusieji buvo sužavėti piešiniais, autoriaus pasakojimu. Dalyviai uždavė nemažai klausimų, tarp jų ir apie autoriaus ateities planus.

Autorius renginio metu kalbėjo: „Mes visi mokame imti, o ką mes tam kraštui duodame. Viskas mūsų rankose. Aš čia gimiau, čia mano kraštas“.

Paroda Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Inkaklių filiale veiks iki vasario 20 d. Kviečiame apsilankyti parodoje.

 

Onutė Miliauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Usėnų filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai