„Boružiukų“ grupės apsilankymas Knygų namuose

Sausio mėnesio pabaigoje Kintų pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo grupės „Boružiukai“ ugdytiniai visą savaitę atliko įvairias užduotis, veiklas tema „Ant kilimo“. Užsiėmimų tikslas – skatinti vaikus domėtis knygomis, lavinti kūrybinę, meninę ir kalbinę raišką. Domėdamiesi rašytiniais šaltiniais ugdytiniai peržiūrėjo savo grupės bibliotekėlę, skaitė, vartė knygeles, sekė pasakas. Kad mažieji labiau suprastų knygos atsiradimo kelią, buvo paskatinti kurti savo rankų darbo knygeles. Vieni dirbo savarankiškai, kitiems padėjo tėveliai. Vaikai kūrė mažus meno stebuklus, spindinčius gėriu, grožiu ir rankų šiluma. O knygelių būta įvairiausių: originalių formų, įvairaus turinio ir dydžio. Vaikai suprato, kad reikia daug darbo ir pastangų norint turėti savo pagamintą knygutę.

Sausio 29 d. „Boružiukų“ grupė apsilankė Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale, kur pristatė savo sukurtas knygutes. Kiekvienas noriai, gal kiek nedrąsiai papasakojo, kaip sekėsi kūrybos procesas, ką pavaizdavo. Vyresnioji bibliotekininkė Vitalija Vyšniauskienė priminė, kas yra autorius, iliustracija, viršelis, kad knygų būna įvairių: didelių, mažų, storų, plonų, muzikinių. Ji supažindino vaikus su bendra bibliotekos tvarka, papasakojo, kaip reikia pasiimti knygas ir grąžinti, kaip jas saugoti. Vaikai galėjo pavartyti ir paskaityti patikusias pasakų bei kitas grožinės literatūros knygas, enciklopedijas ir žurnalus. Smagu, jog visi žinojo, kaip bibliotekoje reikia elgtis: negalima garsiai kalbėti, bėgioti, trukdyti kitiems skaitytojams.

Visi džiaugėsi savo ir draugų darbo rezultatais. Atsisveikinant bibliotekininkė įteikė vaikams knygų skirtukus, kurie padės nepasiklysti puslapiuose skaitant įdomias pasakas.

 

Ikimokyklinio ugdymo pedagogė Sonata Rangienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė Vitalija Vyšniauskienė 

Spausdinti
Facebook komentarai