Pasakų rytmetis jauniesiems skaitytojams

Sausio 25-ąją Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos pirmokai ir jų mokytoja Nijolė Kairienė buvo pakviesti į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Švėkšnos filialą dalyvauti literatūros rytmetyje ,,Užburta pasakų karalystė“.

Renginys prasidėjo pokalbiu apie žinomas ir labiausiai vaikų mėgstamas pasakas. Mokiniams pristatytos bibliotekos naujai gautos knygutės, paskaitytos ištraukos iš  pasirinktų knygų  ,,Ledo šalis“ ir ,,Džiunglių pasakos“.

Marios Maneru knygutė ,,Džiunglių pasakos“ – tai pasakų knyga, mokanti tapti geresniais. Pasakojimų veiksmas vyksta džiunglėse, o pagrindiniai veikėjai – gyvūnai. Kartu su jais jaunieji skaitytojai patyrė pramogų ir nuotykių, mokėsi būti geri, draugiški ir sumanūs. Perskaičius pasakėles vaikai sužinojo, kodėl dramblys turi ilgą nosį, kodėl tigrai yra dryžuoti, kitokių įdomybių.

Išklausę pasakų ir atsakę į užduotus klausimus, vaikai dalijosi mintimis apie šių pasakų herojus bei jų patirtus nuotykius. Pirmokėliai buvo aktyvūs, nestigo geros nuotaikos ir emocijų. Jie išsinešė ne tik daug įspūdžių, bet ir pasiėmė knygučių skaityti namuose.

 

Danutė Litvinienė, Danutė Šneideraitienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Švėkšnos filialo bibliotekininkės

Spausdinti
Facebook komentarai