Akcija „Sveikinu Lietuvą ir Tave“

Vasario mėnesio pirmąsias dvi savaites Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale vyko akcija „Sveikinu Lietuvą ir Tave“. Surengtos  edukacinės-kūrybinės dirbtuvės, kuriose dalyviai gamino trispalvius atvirukus su linkėjimais Lietuvai ateičiai.

Akcijoje dalyvavo Kintų pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo grupės „Zuikučiai“, „Saulutės“ ir „Boružiukai“ auklėtiniai, Kintų pagrindinės mokyklos 3–4 ir 7–10 klasių bei Šilutės meno mokyklos Kintų dailės skyriaus mokiniai.

Dalyviai įvairiausiais būdais iliustravo atvirukus ir rašė linkėjimus Lietuvai. Vaikai kirpo, klijavo, pirštukais dažė ir auklėtojų padedami bandė išdėstyti savo mintis. Vyresnieji ieškojo savitų išraiškos priemonių. Jie sendino popierių, derino ne tik įvairius stilius bet ir spalvas, naudojo tautinės heraldikos elementus. Buvo džiugu stebėti jaunųjų kūrėjų kūrybinį procesą.

Visi džiaugėsi savo darbo rezultatais ir naujai įgyta patirtimi dalijosi su kitais. Savo linkėjimus ir mintis apie Lietuvą ant popieriaus lapų išdėstė ne tik mokiniai, bet ir jų mokytojai. Kintų bibliotekoje eksponuojama šių darbų paroda, tad lankytojai kviečiami ja pasigrožėti.

 

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai