Literatūrinė viktorina „Neieškok lietuviško žodžio kišenėje“

Minint praėjusią Tarptautinę gimtosios kalbos dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale susirinko Gardamo progimnazijos trečių ir ketvirtų klasių mokiniai bei jų auklėtoja Sonata Kurmienė išbandyti savo jėgas viktorinoje „Neieškok lietuviško žodžio kišenėje“.
„Jau mūsų seneliai jautė žodžio skonį burnoj. Jie mokėjo pasaką pasekti, mįslę įminti, paukščio giesmelę pamėgdžioti, žaidimą pažaisti, greitakalbę pasakyti. Mūsų seneliai mokėjo pašmaikštauti, pajuokauti, vienas iš kito nepiktai pasijuokti, pasišaipyti… Vienu žodžiu – neieškodavo žodžio kišenėje. Suėjome į būrį, kad pabendrautume, pašmaikštautume, o tuo pačiu parodytumėte, ko jūs išmokote, kokių įgijote žinių per lietuvių kalbos pamokas“, – tokiais žodžiais bibliotekininkė pradėjo viktoriną.
Susirinkusiems vaikams buvo puiki proga sužinoti daugiau apie lietuvių tautą, jos kalbą, iš kur ji kilusi ir kaip ją brangino mūsų seneliai. Pasibaigus viktorinai bibliotekininkė kartu su auklėtoja vaikams skaitė ištraukas iš Kristijono Donelaičio poemos „Metai“, o mokiniai deklamavo eilėraščius apie abėcėlę, pavasarį ir kalbą.

Diana Formanikaitė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Gardamo filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai