Lavijos Šurnaitės knygos ,, Maži įpročiai – dideli pokyčiai“ ir Ugnės Vindžigelskytės parodos ,,Spalvotas pasaulis“ pristatymas

Kovo 8 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale skaitytojai rinkosi į susitikimą ,,Knygos mus įkvepia“. Visus juos vienija noras skaityti, domėtis įdomybėmis. Šio susitikimo metu aptarta žurnalistės Lavijos Šurnaitės knyga,, Maži įpročiai – dideli pokyčiai“. Kalbėta ir apie dar vieną panašaus turinio knygą – Justės Zinkevičiūtės ,,Puodelis kavos prie jūros“.

Skaitytojai susipažino su šiomis knygomis, skaitė trumpus interviu su knygų autorėmis, diskutavo. Puikios knygos įkvėpė ir toliau rinktis bibliotekoje, kartu skaityti knygas, jas perskaičius dalintis įspūdžiais. Skaitymas skatina ir patiems atrasti užslėptus savo talentus.

Tam, kad lengviau būtų atgaivinti paslėptus talentus, popietėje sutiko dalyvauti bendrijos ,,Šilutės Viltis“ narė Ugnė Vindžigelskytė, pristačiusi savo kūrybos parodą ,,Spalvotas pasaulis“. Tai jau penktoji autorės paroda. Ji piešia jau apie aštuonerius metus. Piešimo technika – pieštukas ir flomasteriai. Piešimas – vienas iš hobių, be skaitymo ir muzikos. Parodos autorė juokavo, kad jai geriausia dovana – flomasteriai. Kūrėjai užduota nemažai klausimų, ji su šypsena į visus atsakė. U. Vindžigelskytė pasakojo, kad jos didžioji pagalbininkė, draugė ir patarėja yra mama, o kartais ir močiutė. Paveikslų pavadinimus ji kuria pasitardama su mama. Tam, kad Ugnei nedingtų noras piešti, skaityti, svajoti, padovanota spalvinimo knygelė ,,Mes iš pasakų“.

Susitikimo valandėlė prabėgo greitai ir įdomiai. Susirinkusieji pasidžiaugė ir padėkojo grabupiškei  Julijai Šličienei, kuriančiai nuostabias gėles, bei Nijolei Milienei, mezgančiai gražias pirštines.

Nuspręsta toliau tęsti šiuos skaitytojų susitikimus, dalintis mintimis, talentais, patirtimi, gera nuotaika ir neprarasti pasitikėjimo savimi.

 

 

Ingrida Petrikauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė   

Spausdinti
Facebook komentarai