Mokiniai žaidė stalo žaidimą „Kelionė per Lietuvą“ ir žiūrėjo filmus apie Pamario kraštą

Balandžio 11 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale vyko netradicinės pamokos „Pažink savo kraštą“, kuriose dalyvavo Kintų pagrindinės mokyklos penktos ir septintos klasės mokiniai. Pamokas vedė bibliotekininkė Vitalija Vyšniauskienė.

Biblioteka – knygų namai, tad ir pamoka pradėta  pristatant mokiniams leidinius apie Lietuvą. Kiekvienas mokinys, perskaitęs įdomų faktą apie gimtąjį kraštą, papasakojo draugams. Pasidomėję apie savo šalį, žmones, gamtą, istorijos datas jaunuoliai žaidė pačių pagamintą stalo žaidimą su klausimais „Kelionė per Lietuvą“. Mokiniai susiskirstė  į dvi komandas – mergaičių ir berniukų. Jaunimas buvo supažindintas su žaidimo taisyklėmis, tada prasidėjo pats įdomumas. Emocijos liejosi per kraštus: kuri komanda greičiau atsakys į klausimą, kuri paeis į priekį, kuri žengs ėjimą atgal. Fortūna lėmė, kad merginų komanda žaidime pasiekė Gedimino pilį ir ten iškėlė trispalvę.

Po pertraukėlės pamokos dalyviai žiūrėjo Šilutės televizijos komandos, vadovaujamos Marijaus Budraičio, sukurtą filmą „Nepriklausomybės Akto kelionė“, 2011 metais vykdyto projekto „Bibliotekos pažangai“ konkurso „Skaitmeniniai bendruomenių pasakojimai“ metu kintiškių sukurtą filmą „Kintai – pasaulio kraštas“ bei Augustės Ežerskytės filmuką „Kintų bibliotekos istorija“.

Šie užsiėmimai mokiniams padėjo papildyti žinių bagažą apie Lietuvą, įgyti daugiau patirties žaidžiant komandinį žaidimą.

 

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai