Žaidimai, margučiai ir naminių paukščių statulėlių paroda Vaikų Velykėlėms

Šv. Velykos – gražiausia pavasario šventė. Tai ne tik bundanti gamta, margučių dažymas, bet ir Velykų atostogos mokiniams. Tam, kad atostogos būtų linksmesnės, Pašyšių bibliotekininkė vaikus pakvietė  tradiciškai užbaigti Velykų švenčių laikotarpį ir dalyvauti spalvingoje edukacinėje popietėje ,,Mažųjų Velykaitės“. Jos Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale kartu su jauniausiais bibliotekos lankytojais švenčiamos jau ketvirtus  metus. Kasmet  jaunieji bibliotekos lankytojai dalyvauja „Vaikų Velykėlių“ konkurse, kurį organizuoja ir prizais remia ,,Naisių vasara“.

Balandžio 7 d. vykusios popietės metu visi prisiminė Velykų papročius, tradicijas, velykinius burtus ir įdomybes. Dalyviai žaidė muzikinius žaidimus, rideno margučius, rungtyniavo, bandydami margučių tvirtumą, dalyvavo spalvingiausio margučio konkurse, „Velykų seklių“ varžytuvėse, kartu su vyresniais šeimos nariais margino didįjį Velykų margutį, skanavo Zuikio pyragą.

Vaikai ne tik žaidė įvairius žaidimus, bet susipažino ir su juknaitiškės Natalijos Domarkienės  naminių paukščių statulėlių paroda. Eksponatai sužavėjo jaunuosius renginio dalyvius.

Bibliotekininkė susirinkusiems priminė, kad atvelykis dar vadinamas Vaikų Velykėlėmis, kurių metu vaikai, mėgdžiodami suaugusius, stengiasi pakartoti Velykų veiksmus. Tai yra šventė vaikams ir jaunimui, kuomet šeimininkės iš naujo verda kiaušinius, juos dažo ir išdalina vaikams.

 

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai