Popietė „Ką paukščiai giedojo“

Kiekvieną pavasarį užvertę galvas į dangų laukiame sugrįžtančių pavasario pranašų – paukščių. Ant savo sparnų parnešę saulę, jie pasėja žemėje šilumą ir pažadina iš žiemos miego augalus.

Kasmet, kovo 10 d., Lietuvoje minima Keturiasdešimties paukščių diena, simbolizuojanti paukščių parskridimą, o kovo 25 diena laikoma Gandro sugrįžimo diena. Sakydavo, kad gandras grįždamas ant uodegos parneša kielę, kuri išspardo paskutinius žiemos ledus.

Balandžio 4 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale svečiavosi neformalaus vaikų ugdymo būrelio ,,Naminuko palėpėje“ nariai. Kartu su mokytojomis ir bibliotekininke Juknaičių pagrindinės mokyklos Pašyšių skyriaus mokinukai pasitiko sugrįžusius paukščius. Popietės ,,Ką paukščiai giedojo“ metu bibliotekininkė vaikams priminė, kokie paukščiai grįžta iš šiltųjų kraštų į gimtinę ir kaip juos reikia sutikti. Užsiėmimo metu visi žaidė įvairius žaidimus, dainavo daineles apie paukščius, minė mįsles, prisiminė paukščių pamėgdžiojimus ir klausėsi paukščių balsų įrašų. Visi kartu aplankė šalia bibliotekos įsikūrusius gandrus.

Kūrybinių užsiėmimų metu vaikai kūrė stendą ,,Paukščiai giesmininkai“. Jie kartu su mamytėmis spalvino ir konstravo įvairius Lietuvoje gyvenančių paukščių maketus. Dalyviai susipažino su Lietuvos raudonąja knyga, diskutavo apie tai, kodėl gyvūnai papuola į šią knygą ir ką reikia daryti, kad ji būtų plonesnė. Visi kartu sprendė kryžiažodžius, rebusus ir šaradas, dalyvavo viktorinoje ,,Ką paukščiai giedojo“. Nugalėtojai apdovanoti šokoladiniais kiaušiniais.

 

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai