Garsiniai knygų skaitymai Bikavėnų bibliotekoje

Balandžio 24 dieną Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Bikavėnų filiale netrūko geros nuotaikos ir vaikų šurmulio, nes čia svečiavosi Vainuto gimnazijos Bikavėnų skyriaus ikimokyklinukai. Vyko pažintinė valandėlė  „Knygų skrynią pravėrus“.

Vaikai susipažino su biblioteka, joje esančiu vaikų literatūros fondu, bibliotekos taisyklėmis ir galimybėmis. Bibliotekininkė paruošė jauniesiems skaitytojams naujai gautų knygučių apžvalgą. Jie išsirinko labiausiai patikusias knygas, o bibliotekininkė jas garsiai skaitė. Vyko perskaitytų kūrinių aptarimas. Tokie garsiniai skaitymai labai naudingi vaikams, nes jie mokosi pasakoti, išsakyti savo nuomonę, lavina skaitymo įgūdžius. Smagu, kad jaunieji bibliotekos lankytojai taip įdėmiai klausėsi garsinių skaitymų ir aktyviai dalyvavo aptariant knygeles.

Renginio dalyviai išėjo kupini knygų pasaulio įspūdžių. Malonu matyti, jog vaikus domina literatūra, jie vis dar geba klausytis skaitomų pasakų, o ne tik žiūrėti animacinius filmukus ar žaisti kompiuterinius žaidimus.

 

Gintarė Bagdonienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Bikavėnų filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai