Valanda su Igne ir jos lėlėmis

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Saugų filialo bibliotekininkės Regina Juškienė ir Rasa Strumylienė surengė susitikimą Saugų Jurgio Mikšo pagrindinės mokyklos 1–4 klasių moksleiviams ir ikimokyklinės grupės auklėtiniams su knygų vaikams autore Igne Zarambaite.

Viešnia atvežė ne tik savo išleistas knygas „Emilio laiškas“, „Skudurinukė“, „Elzė ir senojo dvaro paslaptis“, bet ir lėles – savo knygų veikėjas.

Ignė pasakojo vaikams, kad ji yra šilutiškė, dirbanti Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriuje. Laisvalaikiu rašo istorijas-pasakas vaikams, kuria lėles, žaidžia futbolą. Skaito ir rašo tikrus, popierinius, laiškus.

Daug klausimų ir atsakymų tądien I. Zarambaitė gvildeno kartu su jaunaisiais skaitytojais. Vaikų akys bylojo, kad juos labai žavi maloniai, nuoširdžiai ir žaismingai su jais bendraujanti knygų autorė Ignė, kuri ne tik įtaigiai pasakojo apie savo knygų herojus, bet ir klausinėjo vaikų, kaip jie jų vietoje pasielgtų. Klausytojams pasakodama apie kuriamas lėles, ji išdavė paslaptį, kad lėlės turi širdelę, kurią lėlių kūrėja kiekvienai įdeda. Svarbiausia yra su lėlyte susidraugauti, kalbėtis ir dalintis paslaptimis, įdėmiai jos klausytis ir nepalikti vienišos.

Jaunųjų skaitytojų ir jų mokytojų vardu ačiū Ignei už nuoširdžias ir įsimintinas akimirkas. Valanda su ja prabėgo nepaprastai greitai ir įdomiai.

 

Violeta Astrauskienė,
Saugų bibliotekos globėja

Spausdinti
Facebook komentarai