Gyventojai kviečiami atsikratyti elektronikos atliekų

Elektronikos platintojų asociacija (EPA) skelbia konkursą „Atsakingas skaitytojas“, kuris vyks iki šių metų pabaigos visose Lietuvos viešosiose bibliotekose. Gyventojai raginami patogiai ir saugiai atsikratyti nebenaudojamos smulkiosios elektronikos (pvz., lygintuvų, virdulių, telefonų ir t. t.) bei senų baterijų. Šias elektronikos atliekas galima atnešti į Šilutės F. Bajoraičio viešąją biblioteką (Tilžės g. 10, I aukštas).

Bibliotekoje gyventojai kviečiami registruotis, kad EPA nemokamai iš jų namų išvežtų nebenaudojamą stambiąją elektroniką (pvz., skalbykles, šaldytuvus, kaitlentes, šildymo prietaisus ir t. t). Svarbu atkreipti dėmesį, kad nemokamai iš namų išvežamos pilnos komplektacijos stambiosios elektronikos atliekos. Tai yra itin patraukli galimybė, nes neturint didesnio transporto, atsikratyti tokiomis atliekomis būna gana sudėtinga.

Dvi daugiausiai elektronikos ir baterijos atliekų surinkusios viešosios bibliotekos bus apdovanotos knygomis už 750 Eur, kurias išsirinks patys bibliotekos lankytojai.

Konkurso „Atsakingas skaitytojas“ partnerė – Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija.

 

 

Žaneta Jokužytė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai