Edukaciniame užsiėmime vaikai bandė pajausti regos negalią turinčiųjų pasaulį

Lietuvos aklųjų bibliotekos (LAB) „Pasakojimų dėžutės“ komanda gegužės 3 dieną apsilankė Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje. Energingi ir gerai nusiteikę svečiai vaikams pristatė keturias trumpas Kęstučio Kasparavičiaus sukurtas istorijas: „Ąsotis“ , „Arbatos klubas“ , „Ginčas“ ir „Vaisiai“.

LAB „Pasakojimų dėžutėje“ telpa ne tik mažieji spektakliukai, bet ir edukaciniai užsiėmimai, kuriuose dalyvavo Šilutės M. Jankaus pagrindinės mokyklos 4a klasės mokiniai (klasės vadovė Jolanta Kutkienė) ir 4c klasės mokiniai (klasės vadovė Violeta Verbickienė). Užsiėmimo pradžioje paaiškinama, kokį svarbų vaidmenį regos negalią turinčių žmonių gyvenime atlieka jų rankos, parodomos liečiamosios knygelės, papasakojama, kaip padaryti, kad iliustracijos ne tik gražiai atrodytų, bet ir būtų naudingos.

Gamindami darbelius vaikai pradeda suprasti, kuo liečiamosios iliustracijos skiriasi nuo paprastų. Naudodamiesi skirtingų rūšių popieriumi, įvairiomis medžiagomis dirbtuvių dalyviai kuria ir karpo norimų formų ant pagrindo klijuojamus vaisius, puošia juos sėklomis, lapeliais, koteliais ir kitomis smulkiomis detalėmis. Vaikų darbeliuose puikavosi braškės, arbūzas, kriaušės, bananai, obuoliai mandarinas ir kt.

Šis edukacinis užsiėmimas vaikams padėjo lavinti ne tik kūrybinius gebėjimus, bet ir geriau suvokti regos negalią turinčių žmonių pasaulį.

 

Ilona Jonikaitė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai