Žodžių atspindžiai su muzikos prieskoniu

Magnolijų žiedais pavasaris pasitiko 18-ąją Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę. Šia proga bibliotekos lankytojams kiekvienais metais surengiami susitikimai su Pamario krašto šviesuoliais.

Pavasaris – prabudimo, šilumos ir jausmų antplūdžio metas. O kas geriau gali atspindėti žmogaus ir gamtos virsmą nei poezija? Ji geba kasdienybei suteikti neregėtų atspalvių, padėti joje atrasti save, prikelti ir dar kartą padėti išgyventi jautriausias gyvenimo akimirkas. Juk galiausiai kiekvienam iš mūsų skirtas bent vienas eilėraštis.

Tad balandžio 27 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale bibliotekos bičiuliai Nacionalinę bibliotekų savaitę pasitiko su šilutiškio Marijaus Budraičio eilėmis. Literatūros popietės ,,Žodžių atspindžiai su muzikos prieskoniu“ metu, skambant Ado Nausėdos gitara atliekamos muzikos garsams, bibliotekininkė skaitė M. Budraičio eiles. Pamario krašto bardo A. Nausėdos dainų tekstuose susipynusios ilgesingos meilės gijos palietė visų susirinkusiųjų sielos kerteles. Autorius dainavo ne tik savos kūrybos dainas, bet atliko ir mėgstamų poetų žodžiais parašytus muzikos kūrinius. Jis trumpai apžvelgė savo kūrybinio kelio vingius.

Poezija, kaip ir muzika, yra skrendantis pienės pūkas drobės pievomis, „Ji kalba tiems, kurie supranta daugiau, negu gali jinai pasakyti“ (Marcelijus Martinaitis).

 

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai