Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną vaikai kūrė knygą

Gegužės 7–14 dienomis Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale vyko knygos ,,Kas man yra knyga“ kūrimas ir įrišimas, dalyvaujant Šilutės Žibų pradinės mokyklos Grabupių skyriaus  3–4 klasių mokiniams. Renginys skirtas Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai.

Vaikai ir mokytoja susirinko bibliotekoje, paskaitė įvairių knygų ir dokumentų, sužinojo trumpą spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos istoriją. Jaunuosius skaitytojus sudomino jiems paruoštos priemonės edukaciniam užsiėmimui: lininiai siūlai, yla, žirklės, lipni juostelė, klijai. Moksleiviams prieš įrišant knygą teko daug išmokti ir pažiūrėti filmą apie knygos spausdinimą, jos kelią iki  skaitytojo.

Visą savaitę vaikai kūrė savąją knygą, surašė mintis baltuose popieriaus lapuose, su dideliu susidomėjimu ją įrišo. Jie pasidžiaugė, pavartė savo sukurtą knygą. Vėliau skaitė eilėraščius apie knygą, sukurtus Lietuvos mokyklose besimokančių mokinių.

Baigę šį kūrybinį darbą vaikai liko sužavėti puikiais rezultatais – gražia, savarankiškai sukurta knyga, pavadinta ,,Kas man yra knyga“. Norėdami įamžinti šaunias knygų kūrėjų akimirkas vaikai nusifotografavo, džiaugdamiesi šauniai paminėta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena.

 

Ingrida Petrikauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai