Poezijos žygio per Lietuvą dalyviai apsilankė Šilutėje

Gegužės 10 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas su poezijos mėgėjais: organizuota atvira literatūrinė vakarienė „Skonio reikalas”, literatūriniai pašnekesiai prie arbatos puodelio ir poezijos spektaklis „Vakaras O”, kartu su „Teatro P” aktoriais Baliu Ivanausku ir Artūru Dubaka. Šis susitikimas – tai viena iš bibliotekos veiklų vykdant tęstinį projektą „Prie knygos versmės: kurk, švęsk, pažink“, finansuotą Kultūros rėmimo fondo ir Šilutės rajono savivaldybės. Taip siekiama sutelkti vietos bendruomenę į vienijančius knygos renginius, skatinti skaitymo iniciatyvas.

Poezijos mėgėjų susitikimas bibliotekoje susietas su visoje Lietuvoje prasidėjusiu didžiausiu literatūros renginiu – 54-uoju tarptautiniu poezijos festivaliu „Poezijos pavasaris‘2018“, kurį kasmet rengia Lietuvos rašytojų sąjunga ir VšĮ „Rašytojų klubas“. Per 15 festivalio dienų įvyks per 157 renginius visoje Lietuvoje ir šešiose užsienio šalyse. Poetai su skaitytojais susitiks ne tik įprastose erdvėse, bet ir netikėčiausiose vietose.

Festivalis „Poezijos pavasaris‘2018“ prieš keletą dienų startavo Vakarų Lietuvoje. Ypatingas šių metų festivalio akcentas – Lietuvos šimtmečiui skirtas poetinis žygis per Lietuvą. Du aktoriai iš Klaipėdos pėsčiomis pradėjo kelionę į Vilnių. Kasdien susitikdami su Lietuvos miestų ir rajonų skaitytojais aktoriai jiems rodo savo sukurtus poezijos spektaklius pagal šiuolaikinių lietuvių autorių kūrybą.

Aktorių poezijos žygis prasidėjo pirmąja stotele Klaipėdoje, toliau kelionė pėsčiomis tęsėsi per Priekulę, Saugas ir štai ketvirtoji žygio stotelė – „Poezijos pavasario“ prologas. Poetinis žygis per Lietuvą“ su aktoriais Baliu Ivanausku ir Artūru Dubaka tęsėsi Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje. Kartu su aktoriais atkeliavo ir Edvinas Bandoris, kuris filmuoja trupės žygio akimirkas ir rūpinasi techniniais reikalais. Žygio programoje susiliejo poezija, muzika, improvizacijos pagal Vytauto Stankaus, Sigito Gedos, Dovydo Grajausko, Jono Meko, Martyno Vainilaičio, Rimvydo Stankevičiaus, Mindaugo Nastaravičiaus, Vlado Braziūno, Donato Kajoko kūrybą.

Antroje susitikimo dalyje aktoriai diskutavo su šilutiškiais. Susirinkusieji dalinosi įspūdžiais ir patirtimi: pasakojo tikras istorijas apie potvynius, žuvis, medžius, sužinojo visą instrukciją, kaip neturint pinigų pasistatyti medinį namą pelkėje bei skaitė savo ir kitų poetų eiles, diskutavo apie jaunosios kartos poetų moderniąją kūrybą, lygindami ją su klasikine poezija.

 

Dalia Pupšytė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai