Vasaros sutiktuvių piknikas pievoje su knyga

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vainuto filialo bibliotekininkės pakvietė Vainuto gimnazijos ketvirtokus praplėsti gamtos pažinimo akiratį. Susirinkę žalioje ir žydinčioje pievoje, prie kvepiančių alyvų, suklusome paklausyti įvairiausių paukščių čiulbėjimo. O priežastis tam buvo susipažinti su knyga „Tegul vaikai ir paukščiai skraido“. Šios knygos sudarytojų tikslas – ne tik puoselėti meilę gamtai, senolių palikimui, bet ir pateikti žinių apie paukščius, plėsti akiratį stebint gamtą. Čia rasime daug patarlių, mįslių, žaidimų, pasakų ir kitų įdomybių apie Lietuvos paukščius.
Rimtai ir linksmai vaikai pramogavo. Tik iš šios knygos minė mįsles, aiškinosi patarlių prasmę, skaitė skaičiuotes, pasakas, eilėraščius, paukščių pamėgdžiojimus, greitakalbes, žaidė žaidimus, susipažino su kai kuriomis paukščių rūšimis ir jų ypatybėmis. Ketvirtokų mokytoja Janina Barškėtienė papasakojo įvairių negirdėtų faktų apie paukščius. Už teisingus atsakymus vaikai apdovanoti žaislais.
Susėdus vasaros sutiktuvių saldžiam piknikui kalbėta, kaip įdomu ir svarbu skaityti, semtis žinių. Vaikai pakviesti vasarą nepamiršti skaityti knygų. Ji gera draugė tiek gamtoje, tiek namuose.

 

Bronė Paldauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vainuto filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai