Vasarą Vilkyčių bibliotekoje vaikai skaito pasakas

Birželio 20 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vilkyčių filiale vyko antrasis vasaros skaitymo skatinimo akcijos „Vasara bibliotekoje” renginys. Jaunieji bibliotekos lankytojai, išklausę pasakos „Joniukas ir Grytutė”, diskutavo apie tai, ko galima iš jos pasimokyti. Vaikai  mokėsi sekti pasaką, kiekvienas pasakydamas po sakinį. Jie gamino knygų skirtuką iš margo popieriaus. Skirtukas buvo panašus į raganos meduolių namelį.

Liepos 4 dieną Vilkyčių filiale vyko trečiasis vasaros skaitymo skatinimo akcijos „Vasara bibliotekoje” susitikimas su vaikais. Dalyviai smagiai praleido laiką bibliotekoje. Renginių metu jie klausėsi pasakų įrašų. Vienos pasakos būna liūdnesnės, kitos linksmesnės, tačiau visos jos yra pamokančios. Šio susitikimo metu vaikai klausėsi pasakos „Karalaitė ant žirnio”. Tam, kad geriau įsivaizduotų žirnį, padėtą po patalų kalnu, karalaitės lovoje, bibliotekininkė paruošė išbandymų atrakciją. Vaikai turėjo pabandyti pajusti žirnio kietumą – pasėdėti ant trijų pagalvių, po kuriomis padėtas tikras žirnis. Norint pasaką lengviau atsiminti jaunieji skaitytojai spalvino princesės ir princo atvaizdus, kuriuos panaudos kaip knygų kampučius-žymeklius.

Renginių pabaigoje bibliotekininkės pavaišina bibliotekos lankytojus skanėstais iš pasakiškų receptų knygos „…ir aš ten buvau…”, kurios autorės yra G. Barauskienė ir J. Čekauskaitė.

 

Palmyra Jančauskienė, Sandra Genienė,

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vilkyčių filialo bibliotekininkės

Spausdinti
Facebook komentarai