Vaikai deklamavo Janinos Degutytės eiles ir žaidė žaidimus

Liepos 6-ąją minimos lietuvių poetės Janinos Degutytės 90-osios gimimo metinės. Ta proga, liepos 5-ąją, jaunieji Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Bikavėnų filialo lankytojai  pakviesti apsilankyti bibliotekoje vykusiame renginyje.

Susėdę prie stalo vaikai klausėsi bibliotekininkės pasakojimų apie Janinos Degutytės gyvenimą ir kūrybą. Išklausę rašytojos biografijos vaikai turėjo progą sužinoti, kaip įdėmiai klausėsi pasakojimo. Jiems paruoštas testas. Buvo smagu matyti, kaip vaikai rungtyniavo, kuris pirmas atsakys į klausimus. Pirmieji teisingai atsakiusieji apdovanoti saldžiomis dovanėlėmis.

Atsakę į visus testo klausimus jaunieji bibliotekos lankytojai išsirinko po vieną Janinos Degutytės eilėraštį ir jį deklamavo.

Žinoma, vaikams reikia ir žaidimų. Padiskutavę apie poetę ir perskaitytus jos eilėraščius renginio dalyviai nusprendė, kad dar gali skirti laiko ir žaidimams. Vaikai turėjo progą prisiminti žaidimus, kuriuos retai bežaidžia. Biblioteka buvo pripildyta  juoko ir šurmulio.

 

Gintarė Bagdonienė,

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos

Bikavėnų filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai