Vaikams pristatyta paroda apie Lietuvos karalių Mindaugą

Liepos 20 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale pristatyta paroda „Kūrybiniai akcentai karaliui Mindaugui“, dalyvaujant autoriams, Šilutės Žibų pradinės mokyklos Grabupių skyriaus mokiniams, bei skaitytojams.

Visą savaitę nuo liepos 16 d. iki liepos 20 d. Grabupių filiale vyko kūrybiniai-edukaciniai užsiėmimai – parodos ,,Kūrybiniai akcentai karaliui Mindaugui“  kūrimas. Grabupių mokinukai, kurie ir atostogų metu mielai užsuka į biblioteką paskaityti, pabendrauti, kažko įdomaus nuveikti ir sukurti, mielai dalyvavo šioje kūrybinėje veikloje. Artėjant liepos 6-ajai, Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienai, vaikai visą savaitę rinko įvairią informaciją apie karalių Mindaugą ir kūrė darbelius. Jiems vis iškildavo įvairiausių klausimų apie tuos laikus, kai gyveno  karalius Mindaugas. Vaikai palygino, kaip gyveno žmonės anksčiau ir kaip gyvena dabar, ieškojo skirtumų ir panašumų.

Pasidžiaugę savo ir draugų darbeliais jaunieji bibliotekos lankytojai surengė kūrybinių darbų parodą. Liepos 20 d., skambant senajai lietuviškai muzikai, vaikai susirinko į parodos atidarymą, žiūrėjo animacinį filmuką ,,Karalius Mindaugas“, klausėsi muzikos, vaišinosi sausainiais, žaidė žaidimus, pramogavo.

 

Ingrida Petrikauskienė,

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos

Grabupių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai