Rusnėje atidarytoje fotografijų parodoje – gamtos vaizdai

Rugpjūčio 10 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filiale atidaryta žinomo Šilutės verslininko, įmonės „Stamela“ savininko Stanislovo Liepio fotografijų paroda apie pamario, kitų Lietuvos vietovių bei autoriaus aplankytų šalių   gamtą.

Parodos atidarymo metu S. Liepis sakė, jog didelę įtaką jo meilei gamtai, aistrai keliauti padarė tai, kad jis gimė Krasnojarsko krašte, ant vienos iš didžiausių Sibiro upių – Angaros – kranto.   Jis į Lietuvą buvo parvežtas jau aštuonerių metų. Mokėsi Šilutės pirmojoje vidurinėje mokykloje (dab. Šilutės pirmoji gimnazija, Lietuvos žemės ūkio akademijoje, dirbo Šilutės melioracijos statybos valdyboje. S. Liepis  nuo 1994 metų užsiima verslu – remontuoja ir stato daug objektų pamario krašte.

Visus tuos metus parodos autorių lydėjo ir traukė kelionės, gamta, sportas, o prieš dešimt metų dėmesys pradėjo telktis viena kryptimi – pradėta tikslingai stebėti ir fotografuoti pamario, kitų Lietuvos vietovių, kelionių metu aplankomų šalių gamtą. Paskutinius tris metus S. Liepis skyrė paukščiams stebėti ir fotografuoti. Taip ir gimė ši paroda, sulaukusi tikrai didelio rusniškių ir miestelio svečių dėmesio. Liepis parodos atidarymo metu kalbėjo, kad jo, kaip gamtos stebėtojo ir fotografuotojo, tikslas – puoselėti savo kraštą, fiksuoti jo  išskirtinumą ir perteikti tai fotografijose.

 

Algimantas Čėsna,

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos

Rusnės filialo bibliotekininkas

Spausdinti
Facebook komentarai