Savanorystė Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje

Aš – Vesta Šiaudvytytė. Gyvenu dideliame mieste – Kaune. Jei mano tėtis nebūtų kilęs iš Šilutės,  greičiausiai nepažinočiau šio miestelio. Galbūt iš pirmo žvilgsnio jis galėtų pasirodyti kiek nuobodus, nes beveik viską čia galima apeiti pėsčiomis, nėra troleibusų ar autobusų, daug didelių parduotuvių ar begalės kavinių. Tačiau tai yra klaidingas pirmasis įspūdis, nes visas tas parduotuves ir kavines čia atstoja beveik miesto centre įsikūrusi Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka. Būtent dėl jos ši vasara tapo kitokia, ypatinga, nes šiais, 2018 metais,  nusprendžiau savanoriauti būtent čia.

Pirmąją dieną Informacijos skyriaus vedėja Sandra Jablonskienė aprodė patalpas, supažindino su bibliotekos veikla. Mane iš karto sužavėjo bibliotekos vizija – noras paversti ją pagrindine Šilutės miesto vieta, kuri būtų atvira visiems, ypač jaunimui. Savanoriaudama bibliotekoje padirbėjau Skaitytojų aptarnavimo skyriuje, Periodikos skaitykloje, Vaikų aptarnavimo skyriuje, Informacijos skyriuje. Kartu su savanoriu Dovydu kūrėme trumpo metražo filmuką Ateities šimtmetis bei padėjome bibliotekos darbuotojams montuoti kitus filmukus.

Taip atradau savo naują aistrą – vaizdo filmų kūrimą, redagavimą. Aš bei kolegos Dovydas Macijauskas ir Ainoras Plotnikovas prisidėjome prie artėjančios rugsėjo 1-osios projekto: pasaulio pažinimo medžiui dekoravome „vaisius“ – kibirėlius. Išmėginome ir bepiločių skraidyklių (dronų) valdymo ypatumus. Tačiau svarbios ne tik veiklos, kurias nuveikiau. Nemažiau svarbu tai, kad čia suradau naujų draugų Tai yra anksčiau paminėti savanoriai. Be jų nebūtų buvę taip linksma.

Dėkoju visiems F. Bajoraičio viešosios bibliotekos darbuotojams už šiltą priėmimą. Jūs esate  šaunūs! Iki kitų susitikimų, Šilute, biblioteka ir draugai!

 

Savanorė Vesta Šiaudvytytė

 

 

Spausdinti
Facebook komentarai