Vaikai gamino popierines gėles

Rugpjūčio 8 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vilkyčių filiale vyko edukacinis užsiėmimas „Vaikų šventės“, kurio metu Vilkyčių gyventoja, rankdarbių mėgėja Iveta Baltrukonė mokė vaikus pasigaminti popierines gėles.

Renginio viešnia pasakojo, kad gėles gaminti pradėjo atsitiktinai. Sūnelio šventei vaikų darželyje padėjo paruošti popierinių gėlių dekoraciją – fotosieną. Taip gimė mintis daryti įvairaus dydžio ir spalvų popierines gėles, kurių kompozicijomis galima papuošti aplinką ne tik šventei, bet ir atvirą namų erdvę užpildyti.

Edukacinio užsiėmimo dalyviai su didžiuliu entuziazmu klausėsi pasakojimo, kaip galima dekoracijomis paįvairinti šventes ir noriai kibo į darbą. Ši veikla pasirodė nesudėtinga ir labai įdomi, tačiau reikalaujanti daug kruopštumo.

Bibliotekininkė irgi turėjo užsiėmimą, nes likus dviem savaitėms iki renginio ruošė įvairių spalvų popieriaus iškarpas – žiedlapius, kuriuos suklijavus išėjo gražios gėlės.

Tam, kad gėlės neliūdėtų, vaikai su bibliotekininke susitarė paruošti fotosieną, kuri visus pasitiks bibliotekoje, sugrįžus naujiems mokslo metams.

 

 

Sandra Genienė,

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos

Vilkyčių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai