Žolininkė Valentina Baužienė rusniškiams pasakojo apie vaistažolių gydomąsias savybes

Rugpjūčio 17 dieną  Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filiale vyko edukacinis užsiėmimas „ Ir nužydėjo žali žolynai“, skirtas Žolinei.

Renginio dalyviams viena garsiausių Šilutės krašto žolininkių Valentina Baužienė išsamiai papasakojo apie Pamaryje augančių vaistinių ir prieskoninių augalų savybes, poveikį organizmui, pamokė jų rinkimo, paruošimo, saugojimo subtilybių. Susitikimo dalyviai sužinojo, kokiu metų ar dienos laiku geriausia skinti vienus ar kitus augalus, kaip juos derinti tarpusavyje, kaip išvengti negalavimų ar rimtesnių ligų. Anot V. Baužienės, būtina periodiškai išvalyti organizmą, nepiktnaudžiauti vienokiu ar kitokiu maistu, alkoholiniais gėrimais, visur ir visada jausti saiką.

Edukacinio užsiėmimo dalyviai pasivaišino gardžia žolelių arbata, paragavo įvairių augalų lapų  ar žiedų. Buvo įdomu sužinoti, kad daugelio darželio gėlių žiedai ne tik džiugina akis, bet yra ir nepamainomi prieskoniai, tinkami maistui paskaninti. Žolininkė V. Baužienė atsakė į gausius susirinkusiųjų klausimus, patarė, kaip išvengti negalavimų ar gydyti konkrečias ligas. Dėkojame jai už galimybę pabendrauti ir suteiktas žinias.

Auksė Čėsnienė,

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos

Rusnės filialo bibliotekininkė

 

Spausdinti
Facebook komentarai