Paskutinė VšĮ „Kintai Arts“ menininkų rezidencijos vasaros paroda Kintų bibliotekoje

Rugsėjo 1 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale vyko menininkės Julijos Skudutytės tapybos darbų parodos „Jūros siena“ atidarymas.  Tai paskutinė VšĮ „Kintai Arts“ surengto dailininkų plenero vasaros sezono paroda.

„Jūros siena yra Kuršių nerija, o marios yra jūros asmeninis ežeras“, – parodos atidarymo metu kalbėjo Justas Simniškis. Parodos autorė J. Skudutytė jam pritarė: „Geriau negalėčiau pasakyti už savo draugą, kuris mane lydėjo į Kintuose įsikūrusią menininkų rezidenciją. Po nuostabios viešnagės atidarau parodą, kurioje eksponuojami plenero metu sukurti darbai, įkvėpti gaivališkos gamtos ir tyro oro. Rezidencijoje praleistas laikas buvo sukoncentruotas ties akvarelės darbų serija, nagrinėjančia spalvinius santykius Kintuose, pamaryje ir pajūryje.“ Visiems buvo gera pamatyti ir atpažinti savo krašto vaizdus, nutapytus akvarele.

Dailininkė buvo šiltai sutikta ir pasveikinta. Sveikinimo žodžius ir dovanas jai įteikė Všį „Kintai Arts“ steigėja bei direktorė, Kintų muzikos festivalio įkūrėja Audra Kiminiūtė-Juodeškienė.

 

Vitalija Vyšniauskienė,

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos

Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

 

Spausdinti
Facebook komentarai