Šventinis rytmetis ,,Pirmoji diena mokykloje“

Rugsėjo 3-iosios rytą Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filialo jaunieji skaitytojai, Šilutės Žibų pradinės mokyklos Grabupių skyriaus mokiniai, ir jų tėveliai po vasaros atostogų sutiko naujų mokslo metų pradžią. Dar šilčiau nei prabėgusi vasara juos pasitiko mokytojos.

Iškilmingai nuskambėjus tautinei giesmei, vaikai deklamavo eilėraščius, išsakė sveikinimus mokytojoms, o jos linkėjo gerų ir linksmų, išmintingų bei veiklių metų savo mokiniams. Jaunieji bibliotekos lankytojai atsisveikino su vasaros atostogomis, tačiau vis dėlto rudenėlio džiaugsmai tik prasidėjo mokinių širdyse. Šventinio rytmečio „Pirmoji diena mokykloje“ metu juoko netrūko nei vaikams, nei tėveliams.

Šurmulio įkarštyje Grabupių mokyklos salėje apsilankė Anzelmo Matučio eilėraščio ,,Tuoj ir rytoj“ veikėja Pelėda. Ji susirinkusius pasveikino Mokslo ir žinių dienos proga, šoko kartu su visais. Prisistačiusi, perskaičiusi eilėraštį ,,Tuoj ir rytoj“, įkūrė „Girios mokyklėlę su mokytoja Pelėda“, kurioje  visi mokiniai tapo Mažaisiais Pelėdžiukais, dalyvavo viktorinoje apie Pelėdą, atsakinėjo į klausimus. Pelėda už teisingai atsakytą klausimą dovanojo vaikams po balioną. Lietuvių kalbos pamoka vyko skambant dainelei ,,Išėjo tėvelis į mišką“, susipažinta su knygele tuo pačiu pavadinimu. Dalyviai atsakinėjo į Pelėdos klausimus, kas pamatyta vasarą, kur keliauta, kas nuveikta. Išklausiusi vaikų įspūdžius Pelėda nepamiršo pavaišinti ikimokyklinukų ir pirmokų gardžia duonele. Galiausiai Grabupiuose vykusios Mokslo ir žinių dienos simbolis Pelėda turėjo su visais atsisveikinti, tad palinkėjo gerų pasiekimų moksle ir gražaus rudenėlio. Išeidama kartu su vaikais, Mažaisiais Pelėdžiukais, nusifotografavo prie „Girios mokyklėlės“ plakato.

Šviesiuose vaikų veiduose žibėjo džiaugsmas prasidėjus naujiems mokslo metams. Jie įkalbino Pelėdą dažniau apsilankyti įvairiose pamokose. Mokinukai nenorėjo, kad puiki nuotaika taip greitai išblėstų, žadėjo kartu skaityti, žaisti, piešti. Tėvai bei mokytojai po smagios šventės pagaliau ramiai atsikvėpė ir pasitiko dar vieną naują pradžią – mokslo metus.

Ingrida Petrikauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai