Pirmokų pirmoji viešnagė Vilkyčių bibliotekoje

Rugsėjo 26 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vilkyčių filiale vyko literatūros rytmetis vaikams „Susipažinkime – knygų šalis“. Vilkyčių pagrindinės mokyklos pirmokėliai su mokytoja Vaida Plieniuviene pirmą kartą viešėjo bibliotekoje.

Bibliotekininkė jaunuosius lankytojus supažindino su bibliotekos tvarka, elgesio taisyklėmis, saugomais knygų fondais. Ji paaiškino, kaip tapti nuolatiniu bibliotekos skaitytoju.

Pirmokai sužinojo, kad knygos būna ne tik popierinės, bet ir įgarsintos, suskaitmenintos. Jie klausėsi Kęstučio Kasparavičiaus pasakos „Kiškių mokykla” įrašo iš knygos „Braškių sodas”. Klausytojai išsiaiškino, kad mokiniai kiškučiai panašūs į juos pačius: linksmi, stropūs, smalsūs ir kartais patinginiaujantys ar vėluojantys į pamokas.

Knygos žymeklis – labai reikalinga priemonė mėgstantiems skaityti knygas ir pasižymėti, kurioje  vietoje baigė skaityti. Vaikai gamino morkos formos knygos žymeklį, kad geriau prisimintų pasaką apie kiškučius. Jie oranžinę morką puošė dekoratyvinių skylamušių iškirstais elementais.

Renginio pabaigoje vaikai skanavo kiškučių vaišių – morkų. Bibliotekininkė paaiškino, kad daržoves labai sveika valgyti. O morkos stiprina regėjimą. Tai padės būsimiesiems skaitytojams aiškiai matyti raides ir greičiau išmokti skaityti.

 

 

Palmyra Jančauskienė,

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos

Vilkyčių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai