Žibintais nušviestu keliu – link bibliotekos

Lapkričio 6-osios rytmetį į Šilutės Fridricho Bajoraičio viešąją biblioteką sugužėjo būrys Šilutės lopšelio-darželio „Žibutė“ ikimokyklinukų, lydimų auklėtojos Jolitos Nedzinskienės ir ikimokyklinio ugdymo mokytojos Lidijos Balsienės. Jie bibliotekoje lankėsi ne pirmą kartą, tačiau ši viešnagė buvo ypatinga – kiekvienas vaikas atsinešė po žibintą.

Šiuos žibintus vaikai kūrė kartu su tėvais ir pedagogais, tokiu būdu pasitikdami artėjančią Žibintų arba Šviesos šventę, kuri minima lapkričio 11-ąją – švento Martyno vardo dieną. Lapkričio mėnesį trumpėja dienos, prasideda tamsos, ramybės metas, o ši šventė tarsi kviečia – patys ieškokime savyje šviesos, įžiebkime ją, nešiokime šilumą ir dalinkimės su kitais. Juk ir IV a. Italijoje gyvenęs vyskupas Martynas visą savo gyvenimą paskyrė žmonėms. Plačiai žinoma legenda, kaip jis, dar būdamas kareiviu, per šalčius pasidalino savo apsiaustu su elgeta.

Taigi savąją šviesą, sutalpintą į įvairiausiais būdais išlipdytus, išlankstytus, apklijuotus, apnertus žibintus bei piešinius, vaikai atsinešė į biblioteką, kur gyvena knygos, irgi skleidžiančios išminties šviesą. Štai tokios išėjo simbolinės dalybos.

Susitikus neapseita be knygų ir pramogų. Bibliotekininkės pristatė naują muzikinę knygą apie trolius. Vaikai stebėjosi, kad knygos gali būti tokios linksmos! Dėmesį traukė ne tik įdomus pasakojimas, spalvingos iliustracijos, bet ir muzikiniai diskai, kuriuos čia pat galima perklausyti, palinguojant į taktą. Vėliau pereita prie interaktyvių šokių.

Susitikimo pabaigoje bibliotekininkės, atsidėkodamos vaikams ir jų auklėtojoms už bendrystę ir draugystę, padovanojo labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ išleistų knygų.

Paroda „Mano gražiausias žibintas…“ bus eksponuojama Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyriuje (III a., Tilžės g. 10).

 

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos

vyresn. bibliotekininkė Ignė Zarambaitė

Spausdinti
Facebook komentarai