Naujos knygos visada domina

Lapkričio 14 dieną Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Saugų filiale vyko integruota literatūros pamoka Saugų Jurgio Mikšo pagrindinės mokyklos 7 klasės mokiniams.

Pastaruoju metu Saugų bibliotekoje gaunama tikrai nemažai naujų knygų. Šįkart lietuvių kalbos mokytoja Loreta Mcivor mokiniams pristatė šešias: A. Punset „Raudonųjų batelių klubas“, P. Pullman „Laikrodžio širdis“, M. Auer „Magiškų gyvūnų mokykla“, J. Owen „Marta Makalynė ir ragana iš griovio“, M. Amato „Maištingieji broliukai“ ir B. Oro „Kriaušių gatvės detektyvas“.

Mokiniai ne tik pasiklausė skaitomų ištraukų iš knygų, bet ir atliko kūrybingumą skatinančias užduotis. Suskirstyti į grupes septintokai turėjo kurti naujas mokyklos taisykles, kaip maištingieji broliukai. Rengti radijo reklamą, kaip draugės iš Raudonųjų batelių klubo. Sugalvoti, kaip įtikinti tėvus nupirkti šuniuką, kaip knygos „Kriaušių gatvės detektyvas“ veikėjas Hugo, įsivaizduoti, kaip galėjo baigtis tam tikri epizodai iš P. Pullman ir J. Owen autorių knygų. Turbūt daugiausia palaikymo ir komentarų sulaukė naujų mokyklos taisyklių kūrimas.

Pamokos pabaigoje Saugų bibliotekos bibliotekininkei Reginai Juškienei beliko visas aptartas knygas iš karto išduoti mokiniams – įdomios knygos visada traukia.

 

Lietuvių kalbos mokytoja Loreta Mcivor

Spausdinti
Facebook komentarai