Vaikai Rusnės bibliotekoje pamatė knygų fėją ir sužinojo, kur gyvena knygelės

Lapkričio 14 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filialą aplankė Rusnės darželio ikimokyklinio ugdymo grupė su auklėtojomis. Apsilankymo tikslas – supažindinti vaikus su biblioteka, jos teikiamomis paslaugomis, elgesiu bibliotekoje.

Smalsūs vaikai atidžiai klausėsi bibliotekininkų pasakojimo apie knygų namus, apie tai, kokį kelią nueina knygutės, kol pasiekia savo skaitytojus. Jie sužinojo, kad knygelės mėgsta švarą ir tylą, kad bibliotekoje ant aukštos lentynos stovinti lėlė yra ne paprasta lėlė, o knygų fėja, nuolat stebinti vaikus, jų elgesį, rankų švarą, pagarbą knygelėms. Vaikai sužinojo, kad ši fėja apie vaikų blogus poelgius visada praneša kitam stebuklų pasaulio gyventojui Kalėdų Seneliui, o tada galima tarti sudie kalėdinėms dovanėlėms. Aišku, šį kartą bibliotekoje lankėsi tik geri ir stropūs vaikai. Netilo klausimai, pasakojimai apie namuose turimas knygeles, globojamus gyvūnėlius, apie jau pažįstamas raides… Tiesa, dar ne visos raidės gerai pažįstamos, dar reikia su jomis susidraugauti. Palaipsniui, kaip žadėjo vaikai, jie to išmoks ir taps stropiais knygelių draugais bei bibliotekos lankytojais.

Viešnagės pabaigoje vaikai stropiai piešė piešinius, kur vaizdavo, kokia bus žiema, kaip jie laukia sniego, gražiausių metų švenčių. Savo piešinius jie paliko bibliotekos piešinių galerijoje, kur juos ras kitais metais, kai taps moksleiviais ir pilnateisiais bibliotekos lankytojais.

 

Auksė Čėsnienė,

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos

Rusnės filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai