Smagioje viktorinoje vaikai gliaudė klausimus apie pasakas

Lapkričio 15 d., ketvirtadienį, Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko interaktyvi viktorina „Pasakų šalyje“, kurioje dalyvavo Šilutės Žibų pradinės mokyklos (mokytojos Regina Chockevičienė, Rita Kriščiūnienė) ir Vainuto gimnazijos pradinukai (mokytoja Renata Jonuškienė). Vaikai suformavo keturias komandas: „Eilėtauškos“, „Skaituoliai“, „Trepsiai“, „Šurum Burum“, o likusieji sudarė palaikymo grupę.

Pradžioje renginį vedusios bibliotekininkės su vaikais kalbėjosi apie tai, kas yra biblioteka. Nutarta, kad biblioteka visų pirma yra knygų namai, o kiekvieno žmogaus pirmoji pažintis su raidėmis, su knyga paprastai prasideda būtent nuo pasakų. Tos stebuklingos istorijos su savo išmintimi palieka pėdsaką mūsų atmintyje ir paskui lydi visą gyvenimą.

Vyko keturi viktorinos turai, sudaryti iš tekstinių, muzikinių, vaizdo klausimų apie bibliotekas, knygas, rašytojus, personažus ir ekranizacijas. Džiugu, kad vaikai ne tik puikiai išmanė apie animacinius filmus, bet ir žinojo įvairiausių faktų apie šiuolaikinę ir klasikinę literatūrą. Teisingi atsakymai buvo palydėti dalyvių ir sirgalių šūksniais, aplodismentais.

Galiausiai buvo susumuoti taškai, išrinkti ir apdovanoti nugalėtojai – Šilutės Žibų pradinės mokyklos „Trepsių“ komanda. Kiti dalyviai irgi nenusiminė, džiaugėsi naujomis žiniomis, gerai praleistu laiku.

Ši literatūrinė pramoga surengta įgyvendinant Šilutės Žibų pradinės mokyklos meninės raiškos projektą „Vaikystės pasaka“. Projektas dar nesibaigė, artimiausiu laiku vaikai vėl atvyks į Šilutės F. Bajoraičio viešąją biblioteką kitoms įdomioms veikloms.

 

Ignė Zarambaitė,

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos

Vaikų aptarnavimo skyriaus vyresn. bibliotekininkė

 

 

Spausdinti
Facebook komentarai