Iliustracijų vaikų knygai parodą pristatė karikatūristas Valdemaras Tisaitis

Lapkričio 23 dieną į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Švėkšnos filialą skubėjo Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos ketvirtokai. Čia jų laukė susitikimas su Rasos Truikienės eilėraščių knygutės „ Priešaky kelionė“ iliustracijų autoriumi Valdemaru Tisaičiu ir tapytoju Sauliumi Šedžiu.

Susitikimas prasidėjo nuo iliustracijų parodos pristatymo. Autorius prisipažino , kad iki tol neteko piešti iliustracijų, nes jis yra karikatūristas-šaržistas. Tai jam buvo nauja patirtis. Parodos autorius kalbėjo: „Išties daug ką piešiau pirmą kartą, pavyzdžiui, vėją, sraigę, voriuką, kad nebūtų baisus, varveklį, verkiantį vaiką ir dar daug kitų dalykų. Pirmiausia turėjau gerai įsiskaityti į eilėraštukus, kad galėčiau atvaizduoti pagrindinę mintį.“

Pasibaigus parodos pristatymui svečiai pakvietė vaikus į kūrybinį užsiėmimą. Vaikai išlaisvino savo fantazijas ant popieriaus. Susikaupę piešė savo mėgstamiausių filmukų, pasakų personažus, gamtos motyvus. Valdemaras su Sauliumi irgi buvo pasinėrę į piešimą. Prisidėti prie jų didžiojo piešinio pakviesti ir vaikai.

Danutė Litvinienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Švėkšnos filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai