Viktorina ,,Mąstau–atsakau“ Grabupių bibliotekoje

Lapkričio 23 dieną Šilutės Žibų pradinės mokyklos Grabupių skyriaus mokiniai, ikimokyklinukai ir jų mokytojos dalyvavo jau ne vienerius metus vykstančiame skaitymo projekte ,,Augu skaitydamas“, skirtame skatinti vaikų domėjimąsi knygomis bei lavinti kūrybinius gebėjimus.

Renginį organizavo Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filialo bibliotekininkė Ingrida Petrikauskienė kartu su pradinių klasių mokytoja Drąsute Vaitkevičiene. Viktorina prasidėjo susirinkusių dalyvių susiskirstymu komandomis: „Žaliųjų“, „Raudonųjų“, „Geltonųjų“. Visos trys komandos išsirinko kapitonus, kurie gavo užduotį. Reikėjo aptartus užduočių atsakymus surašyti į kryžiažodžio formos langelius. Ne visos užduotys buvo lengvos, reikėjo pasukti galveles, bet su gera nuotaika įveiktos. Antroji užduotis irgi buvo įdomi. Dalyviai turėjo suklijuoti Pepės Ilgakojinės sukarpytas patarles. Šią užduotį vaikai įveikė puikiai.

Mokytoja Drąsutė Vaitkevičienė atvėrė Mįslių kraitelę, kol komisijos narės, mokytojos ir bibliotekininkė skaičiavo taškus ir tikrino atsakymus. Vaikai mįsles lengvai minė, tik kelios mįslės įtraukė juos į spėliones.

Suskaičiavus taškus mokytoja A. Bagdonienė pristatė laimėjusią ,,Geltonųjų“ komandą. Mokytoja Drąsutė pavaišino visus viktorinos dalyvius saldainiais ir pakvietė pažiūrėti filmuką ,,Miglų slėnio fėjų pasaka“ .Vaikai susikaupę žiūrėjo filmuką, bibliotekininkė visus pagyrė, kad jie daug skaito, įteikė vaikams po knygelę. Mokytojos irgi palinkėjo toliau skaityti, padėkojo viktorinos dalyviams, kad jie buvo aktyvūs, nestigo geros nuotaikos ir emocijų. Vaikai išsinešė ne tik daug įspūdžių, bet ir norą skaityti ne tik patiems, bet kartu su visa šeima.

 

Ingrida Petrikauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
 Grabupių filialo bibliotekininkė;

Drąsutė Vaitkevičienė,
Šilutės Žibų pradinės mokyklos
Grabupių skyriaus mokytoja

Spausdinti
Facebook komentarai