Edukacinis užsiėmimas „Antras daiktų gyvenimas” Vilkyčių bibliotekoje

Lapkričio 27 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vilkyčių filiale vyko edukacinis užsiėmimas „Mandalos”, skirtas akcijai „Knygų Kalėdos”. Užsiėmimą vedė pagyvenusių žmonių kolektyvo „Šermukšnis” narė Joana Kaktavičienė (Klaipėda). Surengta autorės rankdarbių paroda „Antras daiktų gyvenimas”.

Renginio pradžioje viešnia pasakojo, kaip jai kilo mintis panaudoti nebenaudojamus drabužius bei medžiagų skiautes gaminant įvairius buityje naudojamus daiktus ar puošybos elementus. Susirinkusioms Vilkyčių bibliotekos lankytojoms J. Kaktavičienė parodė, kaip iš senų kaklaraiščių galima pasigaminti įmantrius pakabukus ar sages, iš spalvotų medžiagų skiautelių sukurti žvaigždę, skirtą šventiniam interjerui. Ji parodė, kaip panaudoti polietileninius prekių maišelius siūlams pasigaminti, iš kurių galima nusinerti kilimėlius, skirtus kojoms valytis ar pasitiesti vonioje, pasigaminti krepšelius smulkiems daiktams laikyti.

Įžangoje prieš edukacinį užsiėmimą ponia Joana papasakojo apie mandalų reikšmę ir jų kilmę. Visos mandalos pradedamos piešti nuo centro, toliau  kuriant pasikartojančius ornamentus. Mandalos piešiamos ant įvairių paviršių: šilko, popieriaus, akmenų, net puošiant namų apyvokos daiktus (pjaustymo lenteles, buteliukus, vazas). Jų raštais siuvinėjami atvirukai. Mandalas galima pagaminti vyniojant siūlus ant medinių lazdelių.

Išklausę informacijos apie mandalų kūrimo eigą, užsiėmimo dalyviai aktyviai įsijungė į veiklą. Kūrybinė nuotaika užplūdo ne tik vaikus, bet ir suaugusius.

Edukacinio užsiėmimo dalyvės džiaugėsi pačių pagamintomis mandalomis, gyrė viena kitos darbą ir žadėjo namuose pratęsti kūrybinių idėjų įgyvendinimą puošiant namus prieš didžiąsias metų šventes.

Renginio pabaigoje bibliotekininkės paragino skaitytojus aktyviai dalyvauti gruodžio mėnesį vykstančioje akcijoje „Knygų Kalėdos“ ir padovanoti bibliotekai perskaitytas mėgstamas knygas.

 

Palmyra Jančauskienė, Sandra Genienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vilkyčių filialo bibliotekininkės

Spausdinti
Facebook komentarai