Advento rytmečio pašnekesiai žvakių šviesoje

Gruodžio 6-ąją Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupiųfiliale pradėtas pasiruošimas advento laikotarpiui. Šilutės Žibų pradinėsmokyklos Grabupių skyriaus mokiniai sukūrė advento kalendorių, kalėdiniuspapuošimus, eglutės žaisliukus. Įspūdingiausias jų kūrinys – židinysspektakliui.

Šilutės Žibų pradinės mokyklos mokytoja Aldona Bagdonienė gruodžio 7-osios rytą pakvietė mokinukus į advento popietę, kurioje visi kartu pradėjo laukti gražiausios šventės metuose – Kalėdų.

Salė buvo papuošta advento spektakliui ,,Mergaitė ir Žibintas“. A. Bagdonienė ir jaunieji aktoriai pasveikino su prasidėjusiu adventu visus susirinkusius žiūrovus – mokinukų draugus, tėvelius ir mokytojas. Palinkėta laukti gražiausių metų švenčių – Kalėdų. Visi su didžiausiu susidomėjimu sekė mergaitės kelionę, kuri buvo kupina nuotykių, gerumo, šviesos ir šilumos. Ši istorija moko būti draugiškais ir pasidalinti viskuo, ką turime. Spektakliukui baigiantis liejosi sesučių Justės ir Linetos Nausėdaičių dainelė. Vaikai, degant advento žvakėms, deklamavo eiles, spindėjo švytinčios jų akutės.

Renginio metu kalbėta apie tai, kaip ir kada reikia uždegti keturias advento žvakes. A. Bagdonienė vaikams papasakojo apie adventą ir šio laikotarpio tradicijas: kaip reikia elgtis, ką šiuo laikotarpiu galima ir ko nevalia daryti. Susirinkusiems buvo įdomu, kaip anksčiau tiek seni, tiek jauni žmonės išgyvendavo šį vilties ir susikaupimo laikotarpį. Mokytoja palinkėjo laukti Kalėdų ir Naujųjų metų, o adventą praleisti kuo jaukiau.

Ingrida Petrikauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosiosbibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė

Aldona Bagdonienė,
Šilutės Žibų pradinės mokyklos
Grabupių skyriaus mokytoja

Spausdinti
Facebook komentarai