Jau Kalėdomis kvepia

Gruodžio 7-osiospopietę Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filiale vykoedukacinis užsiėmimas „Jau Kalėdomis kvepia…“, skirtas akcijai „KnygųKalėdos“.

Traksėdžių bibliotekoje rinkosi Traksėdžių bendruomenė: mokiniai, tėvai, seneliai, bibliotekos lankytojai. Bibliotekininkė visus pasveikino su artėjančiomis prasmingomis šventėmis, priminė, kad vyksta akcija „Knygų Kalėdos“, kvietė bendruomenės narius dalyvauti šioje akcijoje. Traksėdžių bibliotekos organizuojamos kūrybinės dirbtuvės jau ne pirmą kartą kviečia visus, norinčius pajusti džiaugsmo ir  gimimo dvasią, kurti kalėdines dekoracijas. Rankų darbo atvirukas – tai dar viena galimybė pasidalinti gerumu, rankų ir sielos šiluma. Šventinių dekoracijų gaminimas prasideda advento laikotarpiu, kai pradedame gaminti advento vainikus, kalėdines dekoracijas ir atvirukus. Jis tęsiasi iki pat didžiųjų metų švenčių. Traksėdžių asociacijos „Traksėdžių Viltis“ pirmininkė Eglė Paulauskienė parodė keletą būdų, kaip pasigaminti gražų kalėdinį atviruką. Atvirukas gali būti gaminamas įvairiomis technikomis, bet šį kartą pasirinktas smulkių detalių komponavimas. Bendruomenės narė Sirpoleta Pielikienė iš anksto buvo pasigaminusi keletą atvirukų, kuriuos pristatė susirinkusiems ir pamokė, kaip juos pasidaryti.

Kiekvienas galime sukurti stebuklą. Tereikia tikėjimo savimi, kruopelytės kantrybės, žiupsnelio noro, lašelio išmonės ir labai daug meilės, kuria norėtum pasidalinti su kitais.

Vida Pozniakovienė,
Šilutės F. Bajoraičioviešosios bibliotekos Traksėdžių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai