Džiugus laukimas rimtyje

Jau aštuntą kartą akcija „Knygų Kalėdos“ po visą Lietuvą skleidžia žinią – dalinkimės skaitymo šviesa ir dovanokime knygų Lietuvos bibliotekoms. Gruodžio 14 d., eglutės įžiebimo metu, Juknaičių bendruomenė Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Juknaičių filialui padovanojo 42 tomų seriją „Lietuvių literatūros lobynas. XX amžius.“.

Pasibaigus eglutės įžiebimo šventei Juknaičių pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo grupės auklėtiniai rinkosi į Juknaičių biblioteką, kur vyko poezijos ir muzikos rytas „Džiugus laukimas rimtyje…“

Pravėrus bibliotekos duris lankytojus pasitiko Šilutės Macikų socialinės globos namų užimtumo grupių „Prie židinio“ ir „Molinukas“ darbų paroda „Tegyvuoja fantazija“ (vad. Jolanta Maslauskienė, Beata Vaitelienė). Šie darbai skleidžia nepaprastą išmonę, sugebėjimą iš siūlų ir molio sukurtais dirbiniais puošti, stebinti ir mažus, ir didelius.

Apžiūrėję parodą vaikai pasipuošė miško žvėrelių kaukėmis ir susitapatino su herojais, kurie buvo paminėti bibliotekininkės skaitomoje knygelėje „Apkabink mane“. Tai linksmas ir šiltas pasakojimas apie Lokiuką ir jo tėtį, kurie, nusprendę, kad apkabinimas neabejotinai gali daug ką pakeisti, keliauja po gimtąjį mišką, stengdamiesi apkabinti ir pradžiuginti kuo daugiau jo gyventojų. Argi ne tiesą sako tėtis Lokys? Apkabinimas – stebuklingas dalykas, galintis pakelti ūpą visai dienai, tad vaikai kartu su Lokiu ir Lokiuku leidžiasi į smagią kelionę, kurios tikslas – nuoširdžiai apkabinti kuo daugiau miško gyventojų ir tuo pačiu vienas kitą.

Prieškalėdinis laikotarpis – tai metas, kai pačios jaukiausios metų šventės beldžiasi į duris, kai apgaubia pasakos ir stebuklai, kai laukiame dovanų. Renginyje dalyvavę vaikai ne tik linksminosi, vaidino, bet ir gavo dovanų. Suvaidinę knygoje vaizduojamą kelionę, padovanoję vienas kitam daugybę trumpų apsikabinimų darželinukai gavo knygų už gražiai padeklamuotus eilėraščius.

 

 

Rasa Vaičiulienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Juknaičių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai